Winkel

>Bouwtekeningen       >Bouwpakketten       >Epoxyhars +Vulstoffen       >Weefsel  
>PVC-Sandwich platen         >Multiplex           >Lakken + Gereedschappen
>Accessoires            >
Zeilen + Tuigages

Begin jaren tachtig werd het eerste Evecom-winkeltje ingericht in de Wilhelminastraat in Amsterdam. In die tijd werd de verkoop van boeken, epoxyharsen, bouwtekeningen en kanobouwpakketten voldoende belangrijk om die activiteiten weg te halen uit het kantoor aan de Lairessestraat. Na een tussenstop aan de Amsterdamse Jacob van Lennepkade hebben we nu een deel van onze schuur in Oudega ingericht als verkoopruimte voor nog grotendeels hetzelfde assortiment, dat wij hier in het kort willen introduceren:

Boeken en Tijdschriften      WoodenBoat Magazine
Van diverse uitgevers in Engeland en Amerika  betrok  EVECOM een groot aantal boeken die elders in Nederland niet of nauwelijks te vinden zijn. Sinds de voorzomer van 2011 is deze activiteit overgenomen door L.J. Harri te Amsterdam.
De abonnementen op WoodenBoat Magazine in de Euro-zône worden nog steeds door Evecom verzorgd

>> TOP

Bouwtekeningen                                             
Het is economisch niet verantwoord om van alle ruim 1500 ontwerpen waaruit U bij Evecom BV kunt kiezen de tekeningen op voorraad te houden. Van de meest populaire tekeningen van James Wharram, Selway Fisher, Glen-L Designs en Iain Oughtred zijn wel vaak de complete bouwplannen in voorraad in Oudega. Voor plannen die besteld moeten worden geldt een levertijd van 2-3 weken. Van een paar honderd ontwerpen hebben we wel steeds de studieplannen in de winkel voor U klaar liggen.
 


Bouwpakketten
Jarenlang heeft Evecom de bekende Kayel Kits van Granta Boats uit Engeland naar Nederland gehaald, maar toen deze fabrikant werd meegesleept in een groot faillissement van diverse engelse kanoproducenten, hebben we daar geen vervanger voor gezocht. Het pond werd steeds sterker en de prijzen te hoog. Wel hebben we nog enkele bouwpakketten tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Ga hiervoor naar >> restverkoop kanos. 
Bovendien bleek Selway Fisher de bouwtekeningen van vergelijkbare kanos te kunnen leveren, zodat de zelfbouwer nog steeds via Evecom aan de slag kon. Wel kennen we de leveranciers van diverse kano-en bootbouwpakketten in Engeland maar bij de huidige koers van het Pond Sterling tegen de Euro heeft het geen zin hier een voorraad van aan te houden.

>> TOP

Bouwmaterialen
:  Epoxyhars + Vulstoffen

Al ruim 25 jaar geleden begonnen we bij Evecom te experimenteren met diverse epoxyharsen voor de bouw van houten catamarans en kanos. Omdat er aan de toen bekende systemen van WEST® en SYSTEM THREE® naar ons idee bepaalde nadelen kleefden bleven we zoeken naar een "vriendelijker" epoxysysteem en zo vonden we in samenwerking met veel amateur- en beroeps- bootbouwers de MULTIPOX-epoxyhars. Een systeem met een laag prijsniveau en toch uitstekende technische eigenschappen, waarbij 1 harstype geschikt is voor praktisch alle in de jachtbouw voorkomende toepassingen, ook in ruimtes die niet klimatologisch gecontroleerd kunnen worden. Multipox hardt ook uit bij temperaturen onder nul (al duurt het dan wel veel langer) en zelfs onder water. Door het bijmengen van verschillende vulstoffen kan de Multipox epoxy geschikt gemaakt worden voor lijmen (houtstof, milled fibres en/of Aerosil®), het maken van fillets/lijst- verbindingen (Multispheres en/of Superfill), Gaten vullen en fundaties gieten (zie lijmen)  en plamuren (Superfill).

Bouwmaterialen: Weefsels
Wij hebben ervaren dat een houten boot voor een optimale bescherming het beste bekleed kan worden met een combinatie van epoxyhars en een weefsel, afhankelijk van het gebruik van de boot, glas-, dioleen-, aramide/Kevlar® of koolstof. Uit een ruime ervaring op dit gebied kan EVECOM U nu de gunstigste prijs/prestatie verhouding leveren waarbij de prijzen gedicteerd worden door de hoeveelheid die U afneemt. 

>> TOP

Bouwmaterialen: PVC-Sandwich platen
Vooral voor de snelle multihulls geldt dat een laag gewicht gunstig is voor de vaareigenschappen. Bij veel moderne rondspant ontwerpen wordt het Western Red Cedar vervangen door PVC-schuim, waarbij Ian Farrier vooral een aanhanger is van het gebruik van verticale stroken. Evecom levert rechtstreeks naar de bouwplaats DIVINYCELL® en AIREX/HEREX®. Wie met latten in langs richting (het schuim alternatief voor de woodcore techniek) wil werken adviseren wij de latten in de gewenste breedte te snijden uit de volle platen. Ook CORECELL® (SAN-)schuimplaten in diverse diktes en hardheden zijn een een uitstekend alternatief. Een PVC- of Corecell sandwich romp kan bij juiste verwerking van de materialen 15%-25% lichter uitvallen dan een hout/glas/epoxy romp.

Bouwmaterialen: Multiplex.
De beginnende boot-/jachtbouwer zal zich vaak meer thuis voelen met de wat meer bekende constructies uit vlakke platen multiplex. Om verschillende redenen heeft Evecom BV gekozen voor BRUYNZEEL® als haar huisleverancier voor de verschillende soorten mahonie en occumé constructie-platen en de edelfineer platen voor de afwerking van Uw interieur. Vooral vanwege onze ruim 30-jarige ervaring met de kwaliteit van het Bruynzeel product, maar ook omdat het grootste deel van het Bruynzeel hout afkomstig is van tropische plantages, waarop door goed beheer geen tropisch bos verloren gaat. 

>> TOP

Bouwmaterialen: Lakken + Gereedschappen
Er zijn maar weinig epoxyharsen die goed bestand zijn tegen UV-Licht.  Onze Multipox behoort daar niet toe. Dat betekent dat een aan daglicht blootgestelde oppervlakte, die met epoxyhars is behandeld, beschermd moet worden tegen de inwerking van UV-straling. Het beste gebeurd dit met een kleurlaag, maar een blanke afwerking met een
sterk UV-werende lak is ook mogelijk. Omdat de DC-produkten van de IJssel ook bij de wat minder ervaren schilder al een heel mooi resultaat geven hebben we deze lijn in ons standaard assortiment opgenomen. Houdt U er wel rekening mee dat over epoxy alleen een 2-componenten lak goed hecht en deze 2-componenten producten zijn vocht-
gevoeliger dan 1-component lakken. Voor een goed resultaat moet Uw schip dan ook binnen afgelakt worden.  Schilders die gewend zijn met een verfspuit om te gaan, kunnen de DC-lakken het beste met de spuit verwerken. Maar ook de juiste rolletjes of kwasten geven een prachtig resultaat. Uiteraard hebben we weer gezocht naar de gunstigste prijs/prestatie-verhouding.

Accessoires
Al geruime tijd verkoopt EVECOM artikelen uit eigen import, vooral gericht op de twee specialisaties: Multihulls en Klassieke boten. Daarnaast kunt U bij Evecom terecht wanneer U in eigen beheer Uw boot of jacht wilt uitrusten met gangbaar dek-beslag, navigatie-apparatuur, interieur-uitrusting enz.  Wat niet in voorraad is kan besteld worden, waarbij geldt: Hoe completer Uw bestelling omschreven is, hoe hoger Uw korting. In de winkel kunt U een beperkt aantal artikelen zien of ze in de verschillende catalogi uitzoeken.
In de loop der tijden zijn er een aantal accessoires blijven liggen die minder gangbaar zijn in onze huidige range. Dit betreft o.a. enkele onderdelen voor Drascombe Boten, Peddels en spatzeiltjes voor kayaks, en typisch wedstrijdbeslag voor kleine catamarans en zwaardboten.

>> TOP

Zeilen + Tuigages.
Speciaal voor de multihull bouwers importeerde EVECOM het TOPDECK trampoline doek uit Amerika. Dit materiaal wordt voorgeschreven voor de wingnetten van de Farrier-trimarans en de voor-trampolines op de oceaan-racers van Malcom Tennant. Topdeck is leverbaar op een breedte van 1,60 m zolang de voorraad strekt. Op veel catamarans en trimarans in Nederland zijn de visnetten of kruisband-trampolines inmiddels tot volle tevredenheid vervangen door Top-Deck trampolines. Het materiaal kan op een sterke huishoud- naaimachine verwerkt worden of door onze vaste trampoline-maker, Frank van Zoest, in Groningen.

EVECOM kan desgewenst ook adviserend optreden bij het tuigen van Uw boot, of het nu gaat om een enkel stormzeiltje of een volledig nieuwe garderobe met rondhouten en wanten. Hiertoe worden contacten onderhouden met diverse gespecialiseerde zeilmakers. Offertes op aanvraag. Houdt U er rekening mee, dat de rustige tijd van oktober tot januari vaak een lagere prijs mogelijk maakt dan wanneer een zeil in het drukke voorjaar gemaakt of gerepareerd moet worden. 

Voor speciale aanbiedingen ga naar restverkoop:
>> KANO BOUWPAKKETTEN
                         >> KANO ACCESSOIRES
                                                                              
 

Openingstijden winkel: Alleen op afspraak via e-mail of Tel: 0512 371999

 

Copyright © Evecom. Niets uit deze website mag worden gecopieerd of door derden gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van de webmaster. Nothing from this site may be copied or used by third parties wihtout prior permission from our webmaster.

 

      (20-2-2019)