Outremer catamarans


Na de goede ervaringen met de
Catalac-importen van 1970 tot 1986 werden we ernstig teleurgesteld in de kwaliteit van een aantal andere catamarans die we van andere gerenommeerde  werven betrokken. De problemen aan die nieuwe schepen brachten onze goede naam in gevaar, zodat we in 1992 besloten te stoppen met de import van nieuwe catamarans. Er is echter één lijn catamarans, die zó goed bevallen, dat ze tweedehands gewoon niet te vinden zijn, terwijl er toch in Nederland juist steeds meer vraag komt naar een wat minder pompeuze catamaran met betere zeileigenschappen. De Franse range van Outremer Catamarans lijkt daar goed aan te beantwoorden. Tot voor enkele jaren leverde Atelier Outremer zo'n 3-4 catamarans per jaar, maar nadat de 55' Light in Amerika door "Cruising World"  werd uitgeroepen tot "Boat of the year 2000" en Didier Levillain met de allereerste standaard Outremer 45', De "Bagnol de l'Orme", winnaar  werd van de Europe 1 New Man STAR in groep III, moest de produktie in ijltempo worden verhoogd naar 20 eenheden per jaar. Van de Outremer 45 zijn er inmiddels 8 afgeleverd en 23 verkocht! (juli 2001). De werf van ontwerper Gérard Danson is er in geslaagd de verhoging van de produktie te realiseren zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
De Outremers zijn tijdrovende schepen om te bouwen omdat de werf de kopers zoveel mogelijk vrij laat in de keuze van het interieur en de uitrusting. Er zijn geen twee Outremers hetzelfde door deze individuele benadering. Outremer levert een one-off voor de prijs van een seriebouw jacht. Het betekent wel dat een Outremer catamaran die nu besteld wordt pas over 18-20 maanden geleverd kan worden. In principe is er per jaar 1 beschikbaar voor Nederland!
 De Range omvat momenteel de Outremer 40 in twee verschillende breedtes (6,20m en 6,80m) die beide ook in een verlengde versie gebouwd worden van 13,20m voor nog meer vaarcomfort en snelheid. De 40' is door de helmstok-besturing de meest sportieve uit de serie. Wie een groter draagvermogen zoekt komt terecht bij de 45' met de afmetingen 13,7m x 7,05m.  Het neusje van de zalm is de Outremer 50' die wederom in twee lengtes en twee breedtes gebouwd wordt, terwijl het vlaggeschip de Outremer 64' met een ruim twee maal zo groot volume als de 50', speciaal ontwikkeld is voor luxe charters en bewoning in villa-stijl. Proefvaarten kunnen voorlopig alleen in Zuid-Frankrijk gemaakt worden, waar de Outremer 40' en 45' ook te huur zijn. Wij helpen U graag verder. 

 

 

 

Copyright © Evecom BV.Niets uit deze website mag worden gecopieerd of door derden gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van de webmaster. Nothing from this site may be copied or used by third parties wihtout prior permission from our webmaster.

Hit Counter