Oughtred's tekeningen zijn met zoveel liefde op papier gezet, dat je ze zo aan de muur zou hangen met een mooie lijst eromheen. Dat de boten ook goed te bouwen zijn blijkt wel uit de vele publikaties in o.a. WoodenBoat, Watercraft, Classic Boat en de "Spiegel der Zeilvaart". Iain ontwerpt nog op de klassieke manier zonder computer.  Bij hem ligt de nadruk op lichte, overnaads gelijmde, multiplex roei- en zeilboten. Een informatieve catalogus (engelstalig) is beschikbaar voor EUR 14,00 + 2,50  verzendkosten . ( voor enkele fotos (165 kb) klikken op Oughtred).  Zeer verduidelijkend is ook zijn handboek:  "Clinker Ply Boatbuilding Manual"  ( EUR 29,50 + 3,10 verzendkosten ). 
(Verkrijgbaar zolang de voorraad strekt)
 


Meer van deze tijd is de ontwerp-methode van Paul Fisher.  Hij heeft zich helemaal toegelegd op het in de computer stoppen van interessante klassieke roei-, zeil- en motor- boten en -jachten. Waar nodig wordt de waterverplaatsing van zware, traditioneel gebouwde werk/visboten aangepast aan de moderne bouwtechnieken zoals, strip-planking, lapstrake, stitch-and-glue enkel- en multi- knikspant. Aanpassingen aan persoonlijke wensen van de opdrachtgever kunnen dankzij de computer-programmas in uren in plaats van dagen worden gerealiseerd. De catalogus van Selway Fisher omvat dan ook ruim 10 x meer boten dan die van Oughtred, maar de afbeeldingen bij Fisher zijn helaas lang niet zo fraai. De prijs van de complete Selway Fisher Ontwerp- Catalogus is Eur 17,00 + verzendkosten 2,65. Voor meer indrukken over het werk van PAUL FISHER kunt U op zijn naam klikken.Wij kunnen U helpen bij een keuze uit het werk van deze ontwerpers en Glen-L Designs,  terwijl ook de bouwplannen van WoodenBoat over onze toonbank gaan. Glen-L Designs is sterk gericht op simpele, sterke knikspant constructies, zowel voor motor- als zeil-boten en -jachten vaak uit multiplex met enkele uitstapjes naar staal of polyester.


Bent U zoek naar een geschikt ontwerp voor Uw volgende bouwprojekt dan loont het zeker de moeite om in onze winkel de verschillende catalogi en boeken eens door te kijken. De winkel van Evecom is gevestigd aan de jachthaven van Oudega en is na voorafgaande afspraak geopend. 
De
routebeschrijving geeft aan hoe U ons kunt vinden in Oudega (Small.)  
                                                                                                          

Copyright Evecom. Niets uit deze website mag worden gecopieerd of door derden gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van de webmaster. Nothing from this site may be copied or used by third parties wihtout prior permission from our webmaster.

 

   (20-2-2019)